Veteranen helpen ‘kwetsbare’ jongeren in Den Haag

SoldierFit JeugdTraject

Het SoldierFit JeugdTraject

8 weken lang afzien … 8 weken lang sterker worden … 8 weken lang onder de begeleiding van de militaire veteranen van team SoldierFit. Het SoldierFit JeugdTraject neemt een groep jongeren op sleeptouw. De jongeren zijn getypeerd als de zogenoemde “kwetsbare” doelgroep.

Het doel is: Mentaliteitsverandering.

Het vertrekpunt van SoldierFit is dat het allemaal om de juiste houding en mind-set gaat. Want wat betekent dat nu precies, ‘kwetsbaar’ zijn? In de volksmond worden deze jongeren ook wel ‘hangjongeren’ of ‘probleemjongeren’ genoemd. Wij weigeren om te geloven dat er dit soort jongeren zijn. Wij zien het dan ook niet meer als een hardnekkige stempel dat maar niet weg te boenen is.

De interactie

De SoldierFit JeugdTraject trainingen vinden altijd buiten plaats in een sportieve context. Onder de begeleiding van de trainers gaan de jongeren hun grenzen verleggen. Er wordt geschreeuwd, gevloekt, en gehuild. Er wordt afgebroken, maar ook weer opgebouwd! De trainingen zijn streng maar rechtvaardig met duidelijke regels en structuur. Houdt je je niet aan de regels dan volgen consequenties waarmee de hele groep te maken heeft. Kortom, een zeer uitdagende manier om jongeren uit hun comfortzone te trekken en bijna letterlijk in het diepe te gooien.

Het resultaat

Niet alle jongeren zullen de eindstreep halen. Het certificaat dat na 8 trainingen wordt uitgereikt moet verdiend worden. De jongeren hebben dan aangetoond te bezitten over 100% inzet, doorzettingsvermogen en kameraadschap. De jongeren worden geëvalueerd op basis van het tonen van de juiste houding en mind-set. Ofterwijl, heeft de mentaliteitsverandering plaatsgevonden?

Samenwerken?

In samenwerking met de Gemeente Den Haag en vele andere samenwerkingspartners zal SoldierFit in Mei en September twee SoldierFit JeugdTrajecten starten. Stuur ons een email om aan te geven dat jouw organisatie of stichting interesse heeft in onze trajecten en/of wanneer je concreet jongeren wilt aanleveren voor ons traject in Mei of September? Wij zullen je dan in contact brengen met de trajectcoördinator van het betreffende traject.

Ons email adres is info@soldierfit.nl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *