Beste sport oordopjes 2014: Review Skullcandy Sport Performance

Wij van SoldierFit houden enorm van sporten en een actieve gezonde lifestyle! Net als jij!

Muziek beweegt ons, raakt ons, en motiveert ons. Tijdens onze trainingen is er weinig tijd om te genieten van je favoriete muziek vanwege de intensiteit en het karakter van de oefeningen. Maar bijna elke deelnemer (en de trainers) doen allerlei andere sporten ernaast. Voetbal, boksen, krachttraining, hardlopen, etc. Dan is het fijn om goede oordoppen te hebben die goed blijven zitten, tegen een stootje kunnen, zweet/stof-werend, en niet spuuglelijk zijn.

Kortom, wat is nu een juiste prijs/kwaliteit verhouding in de “Jungle” van de oordoppen/koptelefoons wereld?

Na een zorgvuldige afweging door middel van internet reviews en verschillende winkels te hebben bezocht heb ik gekozen voor de Skullcandy Sport Performance Method In-Ear Bud met een eindcijfer van 7,75.

Lees het artikel hieronder waarom!

 

 

Method

De oordopjes komen in drie kleuren; geel, grijs of blauw. De prijs was 29,95€. Wat ik de goedkoopste vind in de categorie “sport oordopjes”. De meeste merken beginnen vanaf 40€ en lopen op tot 129€. Wat krijg je voor de 29,95€?

20141218_142309

De oordopjes worden geleverd in een doosje met een duidelijke marketing gericht op de sporter ten opzichte van de andere oordopjes die op een andere doelgroep richten. Het doosje trok mijn aandacht in ieder geval bovenop de aantrekkelijke prijs.

20141218_142344

Het doosje bevat:

  • Een Skullcandy armband. Dit is een aangename verassing. Leuk voor jezelf of je neefje of nichtje. Ik zal het niet gaan dragen;
  • Een opberghoesje;
  • Een bevestigingsclip;
  • Extra oordopjes (voor kleinere oren);

20141218_142549

Met de oordopjes kan je ook bellen vanwege de microfoon functie. De knop heeft een aantal handige functies, namelijk afhankelijk van het aantal klikken kan je het nummer pauzeren of hervatten (1x), doorspoelen(2x) of teruggaan (3x).

20141218_143159

De kwaliteit van het geluid is ruim voldoende. Verwacht geen diepe mooie bass geluiden of super mooi gefilterd geluid. De oordopjes leveren wat ze moeten doen qua geluid.

Dan kom ik nu tot eigenlijk het meest belangrijke punt. De draagcomfort tijdens sporten!

Ik heb de oordopjes getest tijdens het doen van 10 burpees en 10 kettlebell swings. Ik heb gekozen voor de burpees vanwege de sprong, de armzwaai-beweging en de pushup . De kettlebell swing vanwege het bewegen van de armen straks langs het lichaam.

Tijdens beiden oefeningen bleven de oordopjes zitten. Een kritische opmerking is dat ik wel aan het einde van de oefeningen nog eens extra de oordopjes moest aandrukken omdat ik het gevoel had dat ze minder vast in mijn oren zaten.

Het belangrijkste bij sport oordopjes vind ik is dat de oordopjes gedurende de gehele workout moeten blijven zitten zonder dat het een ongemakkelijke gevoel geeft aan de oren. Omdat de oordopjes in-ear zijn (dus zonder extra beugel) vind ik dat de oordopjes er beter uitzien dan oordopjes met de beugel om de oren of de hals.

Kortom, de Skullcandy Sport Performance Method In-Ear Bud heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en ik kom uit op de volgende score:

  • Prijs: 9
  • Kwaliteit: 7
  • Design: 7,5
  • Comfort: 7,5

Eindcijfer: 7,75

2 Responses to “Beste sport oordopjes 2014: Review Skullcandy Sport Performance

  • De skull candy’s zijn mooie oordopjes om mee te sporten maar hebben jullie de BackBeat Fit al eens getest?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *